COVID-19 antistoftest

COVID-19 antistoftest

Vi kan nu tilbyde COVID-19 antistoftest. Antistoftesten tester om du tidligere har været smittet med COVID-19. Det er IKKE en test for at se, om du har virus i kroppen nu.

Det er uden tidsbestilling, og du kan komme fra vi åbner og indtil 30 min før lukning på hverdage samt 1 time før lukning på lørdage. Du trækker nummer som du plejer og beder om at få taget en COVID-19 antistoftest.

 

En antistoftest undersøger, om din krop har dannet antistoffer. Antistoffer er proteiner, der cirkulerer i blodet, og bekæmper infektioner. De dannes første gang du bliver udsat for fremmede organismer som bakterier og virus, eksempelvis coronavirus. Hvis du bliver udsat for de samme bakterier eller virus igen, vil antistofferne være klar til at bekæmpe dem. COVID-19 er en ny sygdom, og det vides derfor ikke hvor længe antistoffer mod COVID-19 bliver i kroppen, og om de beskytter mod fremtidig smitte.

Den anvendte test er godkendt til salg i EU, og er blevet testet af en uafhængig forskergruppe fra Uppsala Universitet i Sverige. Der findes ingen test, der er 100% sikker, og denne test er også forbundet med usikkerhed. I nogle få tilfælde (under 1 ud af 100) kan testen være positiv uden at du har været smittet. Derfor anbefales alle, der får et positivt testresultat, at få en bekræftende antistoftest hos en anden udbyder, samt orientere din læge.

Hvis din COVID-19 antistoftest er positiv, betyder det, at din krop har dannet antistoffer, og du har altså haft coronavirus. Generelt er du immun overfor en given sygdom, hvis du har antistoffer i blodet. Men dette er endnu ikke bekræftet for COVID-19. Derfor anbefales det – uanset resultatet af testen – at du stadig følger myndighedernes anbefalinger for at begrænse smitte. Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk.

Det er usikkert hvor længe COVID-19 antistoffer bliver i kroppen, og i hvor høj grad antistoffer giver beskyttelse mod fremtidig smitte.

Til testen tages en dråbe blod fra et prik i fingeren, og du får svar efter 10 minutter – nemt og hurtigt.

Pris: 269 kr

Du kan ikke tilbydes antistoftesten, hvis du indenfor de sidste 14 dage: Har haft kontakt til kendt smittet person med COVID-19 og/eller har et eller flere af følgende symptomer:

  • Sygdomsfølelse
  • Ondt i halsen, Muskelsmerter
  • Tør hoste
  • Feber
  • Hovedpine
  • Diarré
  • Tab af smags- og lugtesans